Charlotte H. Andersson

Uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1997 i saxofon og sang.
Yderligere studier hos Jörgen Pettersson og Christer Jonsson (lærere på Musikhögskolan i Stockholm) og Leo van Oostrom (lærer ved Det kgl. Musikkonservatorium i Haag).
Uddannet organist ved Sjællands Kirkemusikskole 2011.
Barytonsaxofonist i Copenhagen Saxophone Quartet.
Var i 2014 orkesterleder på forestillingen Pierette et Jacquot på Malmø Opera.
Spiller saxofon med Det Kgl. Kapel, Danmarks Radios Symfoniorkester, Malmø Opera, Odense Symfoniorkester, Malmø Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester.
Synger Nattens Dronning i Det Lille Operakompagni der opfører Mozarts “Tryllefløjten” på turnéer i Danmark, optrådt som solist med det danske klezmerband Mazel og duoen Singh og Goldschmidt.
Turnérede 2015-2016 i Norge med organist ved Helligåndskirken Ørjan Horn Johansen med nykomponeret norsk musik samt norsk folkemusik for saxofon og orgel.
Er medlem af duoerne Sange og Viser med jazzguitaristen Jacob Fischer, Charon (svensk og jødisk musik med klezmersanger Ronen Thalmay).
Bestyrede 2006-2014 i samarbejde med professor Mogens Andresen Det Kgl. Musikkonservatoriums Big Band, medlem af Dansk Musiker Forbunds Kunstneriske udvalg 2014-2016. Har undervist på det multikulturelle Goldschmidts Akademi i København og spiller med de indsatte i Anstalten ved Herstedvester.
Ansat organist ved Sundkirken, København 2006-2010.
Ansat som organist ved Herstedvester Kirke, Albertslund siden 2012.
Ansat som organist i Den Norske Sjømannskirke i København, Kong Haakons Kirke siden 2015.
Vundet P2-Prisen for bedste kammermusikindspilning.
Modtager af Morgensangerprisen 2009 og Roagerfondens Pris 2011.
I  2017 solist med Asia Philharmonic Orchestra of BMIMF.

Share: